© Dirk Raes / Twitter

Storm: Parken dicht, hinder op openbaar vervoer

© brusselnieuws.be
30/03/2015

De parken en kerkhoven in het Brusselse gewest zijn gesloten uit vrees voor omvallende bomen. Weervoorspellers verwachten rukwinden van meer dan 90 kilometer per uur. Het stadsgroen blijft zeker tot en met dinsdagavond ontoegankelijk.

De parken in Brussels gewest zijn afgesloten, begraafplaatsen blijven toe en het Ter Kamerenbos wordt afgesloten voor het verkeer. Dat gebeurt omdat de veiligheid niet gegarandeerd kan worden met de zware rukwinden die vandaag dinsdag verwacht worden. Die gaat tot 90 kilometer per uur en plaatselijk zelfs meer. De stad Brussel raadt aan om alle groene ruimten te vermijden.

Ook zondagavond waaide het al behoorlijk hard. Een paar bomen in het Zoniënwoud raakten ontworteld daarbij. Het Ter Kamerenbos was maandagochtend tijdelijk gesloten omdat de groendiensten talloze takken op de rijbanen moesten weghalen. In de loop van maandag was het bos opnieuw toegankelijk, maar ondertussen heeft de Stad beslist om alle parken en kerkhoven met onmiddellijke ingang te sluiten.

Niet alleen bomen weten trouwens van de rukwinden. In Sint-Gillis heeft de wind zondag tussen 17 en 18 uur zelfs een verlichtingspaal geveld. De verouderde paal ging tegen de vlakte vlakbij het Cambiostation Hallepoort. Gelukkig raakte daarbij niemand gewond. Een geparkeerde auto werd beschadigd.

Het openbaar vervoer ondervindt ook hinder. Een boom op het wegdek noopt buslijn 36 tot een omleiding tussen Mostinck en Groene Hond. Tram 44 wordt dan weer vervangen door bussen tussen Vier Armen en Tervuren Station. In de nacht van maandag op dinsdag viel daar een boom op de bovenleiding van de tram.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni