Parkeerkunst moet respect voor gehandicaptenplek bijbrengen

© brusselnieuws.be
03/10/2014

Drie parkeerplaatsen voor gehandicapten in Brussel-Stad krijgen een kleurrijke beschildering mee. Het initiatief ‘Parkeerkunst’ moet de Brusselse chauffeurs respect bijbrengen voor de gehandicaptenplaatsen.

Elk jaar worden 1.400 automobilisten in Brussel-Stad betrapt omdat ze hun auto op een parkeerplek voor gehandicapten hebben gestald.

Om de voor gehandicapten gereserveerde plekken nog eens extra in de verf te zetten, hebben de Brusselse schepen van Gelijke Kansen, Mohamed Ouriaghli (PS), de Vlaamse Gemeenschap, het SMAK en het reclamebureau Famous de handen in elkaar geslagen.

Ze stelden donderdag de nieuwe campagne ‘Parkeerkunst’ voor. Drie duo’s kunstenaars – één met en één zonder beperking – mochten samen parkeerplekken voor gehandicapten naar eigen smaak beschilderen.

De eerste van de drie parkeerplaatsen, gelegen in de buurt van het Muntplein, werd donderdag ingehuldigd. De andere twee, op het Grote Zavelplein en aan de Emile Bockstaellaan, zullen ten laatste op 10 oktober klaar zijn.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni