Paardrijders welkom op tweede Gordelfestival

© Belga
28/08/2015

Op zondag 6 september moet de tweede editie van het Gordelfestival opnieuw de troeven van de Rand op de kaart zetten. Nieuw dit jaar zijn tochten voor paardrijders en Run&Bike-routes.

Het Gordelfestival ontstond vorig jaar als opvolger voor De Gordel, een sportief eendagsevenement in de Vlaamse Rand rond Brussel. Jaarlijks staat de eerste zondag van september in de regio in het teken van fietsen en wandelen, maar de laatste jaren worden ook de culinaire en muzikale troeven van de streek meer en meer belicht.

Nieuw dit jaar is dat ook paardrijliefhebbers de streek kunnen verkennen. Voor hen zijn verschillende tochten in het groen uitgestippeld. Wie het klassieke lopen en fietsen wil combineren, kan een Run&Bike-tocht volgen door het Zoniënwoud. Dit traject kan ook met verschillende deelnemers worden afgelegd, waarbij ieder een deel voor zijn rekening neemt.

Focusgemeente van deze editie is Londerzeel, maar ook de provinciale domeinen van Huizingen en Hofstade en verschillende faciliteitengemeenten zullen deelnemers met open armen ontvangen. "Er is een goede samenwerking tussen vzw De Rand, de provincie Vlaams-Brabant en Bloso", zegt Eddy Frans van vzw De Rand. "Dit zorgt ervoor dat we een groot draagvlak hebben voor ons evenement en dat is een goede waarborg voor de toekomst."

Het volledige programma staat op www.gordelfestival.be.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport, Events & Festivals

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni