Overleg tussen Mayeur en politie afgesprongen

© FM Brussel
19/11/2014

Een overleg tussen burgemeester Yvan Mayeur (PS) met alle betrokkenen bij de uit de hand gelopen vakbondsbetoging van 6 november is woensdag op niets uitgedraaid.

Burgemeester van de stad Brussel Yvan Mayeur zat samen met onder meer de politie, politievakbonden, en deskundigen van Binnenlandse Zaken en Justitie.

De vergadering was bedoeld om uit te zoeken hoe de betoging uit de hand is kunnen lopen. Maar de vergadering is al snel beëindigd na felle discussies tussen Mayeur en de vakbonden.

Wel zijn de partijen overeengekomen dat een deskundige van de politieschool het hele verloop van de betoging zal analyseren. En over twee weken zitten alle partijen opnieuw samen. Een van de discussiepunten is of de Stad een risicoanalyse heeft gemaakt.

“Bij elk evenement moet er gecheckt worden wat er fout kan lopen. En bij deze betoging was de risicoanalyse blijkbaar niet of te summier gebeurd, anders hadden we niet zo veel gewonde agenten gehad”, zegt Gert Cockx van politievakbond NSPV.

“Daar is het gesprek op vastgelopen. Er werden ook persoonlijke opmerkingen gemaakt naar Mayeur toe, die dat niet kon appreciëren.”

Minister van Binnenlandse Zaken Jambon (N-VA) voert zelf nog een onderzoek naar de rellen, maar dat onderzoek is nog lopende.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni