Overleg tussen drie gewesten over vliegroutes

© brusselnieuws.be
30/10/2014

Federaal Mobiliteitsminister Jacqueline Galant (MR) gaat overleg tussen de drie gewesten opzetten over de vliegtuigroutes boven Brussel. Dat heeft ze donderdag aangekondigd. Eerder had onder meer Brussels Leefmilieuminister Céline Frémault (cdH) al aangedrongen op zo’n overleg.

Galant kreeg eerder al groen licht van de federale ministerraad om het plan-Wathelet naar de prullenbak ter verwijzen. Het opzetten van een nieuw vluchtenplan zal echter tijd vergen, zo’n 30 weken. Pas begin april zouden er dus wijzigingen zichtbaar kunnen zijn.

De Brusselse regering kan ondertussen wel dwangsommen vragen van het Brussels Gewest. Dat kan na een uitspraak van de rechtbank van eerste aanleg die een deel van het plan-Wathelet schrapte. Frémault maakte eerder al wel bekend dat ze niet meteen dwangsommen zou eisen, maar die wel achter de hand zou houden.

Galant laat nu weten dat ze samen zat met de kabinetschef van Fremault. Daarbij zou afgesproken zijn dat het Brussels gewest betrokken kan worden bij de opvolging van de termijn van 30 weken. Galant wil ook met het gewest onderhandelen over de dwangsommen.

De federale minister wil ook breder overleggen en Vlaanderen en Wallonië bij de zaak betrekken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni