‘Overheid betaalt jaarlijks fors voor stadion’

© FM Brussel
19/06/2015

Er is een akkoord over het nieuwe voetbalstadion op Parking C in Grimbergen. RSC Anderlecht, de overheid en het bedrijf Ghelamco zijn het eens geraakt over de verdeling van de kosten die het stadion met zich meebrengt. De overheid zou jaarlijks toch met miljoenen bijspringen.

Het Laatste Nieuws schrijft vandaag dat de overheid toch financieel bijspringt om de deal rond te krijgen. De overheid zou volgens de krant het verschil betalen tussen wat Ghelamco wil aan huurprijs en wat voetbalclub Anderlecht wil betalen. Dat zou om zo'n 1,5 miljoen euro per jaar gaan.

Het geld zou afkomstig zijn van de Stad Brussel.

Daarnaast zou Ghelamco ook op een enveloppe van vier miljoen euro kunnen rekenen. De miljoenen zijn volgens de krant afkomstig van fondsen die nu naar het Koning Boudewijnstadion gaan om daar verschillende Brusselse sportverenigingen te steunen.

Een bron dichtbij het dossier bevestigt aan FM Brussel dat er een akkoord is, maar wil verder geen commentaar kwijt. Zaterdag geven de betrokken partijen meer uitleg op een persconferentie.

Dat er overheidssteun zou komen, verbaast Brussels parlementslid Johan Van den Driessche van oppositiepartij N-VA alvast niet. “Er is al heel veel mist gespuid in dat dossier naar de bevolking. Men heeft altijd gezegd dat de overheid niet zou tussenkomen in het financiële luik en nu is al een aantal keer gebleken dat dat niet het geval is."

Brussels sportschepen Alain Courtois (MR) wilde niet reageren. Ook Brussels minister Guy Vanhengel (Open VLD) wil vrijdag niets kwijt over de zaak.

Eurostadion

Het grootste voetbalstadion van het land, de grootste ondergrondse parking van Europa: superlatieven genoeg in de plannen voor een nationaal voetbalstadion op de site van Parking C. Maar wordt het stadion ooit gebouwd? Je leest er alles over in ons dossier.     

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Sport, Eurostadion

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni