Oude vliegroutes vanaf donderdag terug in voege

© FM Brussel
01/04/2015

Vanaf donderdag volgen vliegtuigen die opstijgen en landen op Brussels Airport opnieuw de oude vliegroutes van vóór het plan-Wathelet. Het plan werd vorige zomer verboden door de rechtbank van eerste aanleg in Brussel.

De bocht naar links over Schaarbeek, Etterbeek, Oudergem en Watermaal-Bosvoorde is geschrapt, en vliegtuigen mogen vanaf donderdag de Kanaalroute minder gebruiken. De federale regering besliste daarom om terug te keren naar de situatie van voor het plan-Wathelet, in afwachting van een definitieve oplossing.

De Noord- en Oostrand krijgen dus opnieuw meer vliegtuigen over zich. En daar zijn de actiegroepen niet tevreden over.

“De impact is heel duidelijk”, zegt Peggy Courtois. “Dat betekent dat de helft van het totale aantal vertrekken vanop Zaventem terug over het oosten van Brussel en de Rand zal vliegen. Voor ons is dat inderdaad rampzalig. We zijn altijd de mening toegedaan dat je de hinder ofwel moet verdelen ofwel concentreren maar dan moet dat natuurlijk gebeuren met de nodige onteigeningen.”

Verder zijn de burgemeesters uit de Noordrand ook ongerust over de werkzaamheden aan enkele start- en landingsbanen vanaf eind mei. Ze vrezen dat ook die voor extra overlast gaan zorgen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni