Organisatoren positief over start Winterpret

© Belga
29/11/2015

Hoewel de eerste dag van Winterpret aanmerkelijk minder bezoekers heeft getrokken dan de voorbije jaren, zijn de organisatoren van het winterevenement toch aangenaam verrast. "We hebben het gevoel dat alles weer traagjes op gang komt", zegt schepen voor toerisme Philippe Close (PS).

Het eerste weekend van Winterpret is doorgaans niet het moment waarop het evenement het grootste aantal bezoekers trekt en dat was ook zo bij deze 15-de editie. Maar vooral de gebeurtenissen van de voorbije weken hebben merkbaar hun sporen nagelaten op het aantal bezoekers.

"Exacte cijfers van het totaal aantal mensen zijn er niet maar de ijspiste trok bijvoorbeeld ongeveer de helft van het aantal bezoekers in vergelijking met vorig jaar", zegt schepen voor toerisme Close.

"En toch zijn we positief verrast. We krijgen sterk de indruk dat Brussel zachtjesaan wakker wordt en het gewone leven weer op gang komt. Meer dan waarschijnlijk kijken heel wat mensen ook nog even de kat uit de boom."

Wel zal er nog heel wat werk aan de winkel zijn om de achterstand die het terreuralarm veroorzaakt heeft, in te halen. "Zaterdag waren er duidelijk heel veel Belgen op Winterpret, terwijl het evenement traditioneel ook heel wat toeristen trekt."

Om de toeristen terug naar Brussel te lokken, wordt er momenteel gewerkt aan communicatiecampagnes. Eind volgende week zullen die vermoedelijk klaar zijn.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni