Oppositiepartij MR steunt taxiplan Smet

© brusselnieuws.be
25/03/2015

MR biedt minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) een alternatieve meerderheid aan om zijn veelbesproken taxiplan goed te keuren. Het plan schept een wettelijk kader voor nieuwe spelers zoals Uber en Djump. Twee PS-parlementsleden riepen eerder op om het plan te herzien om tegemoet te komen aan de traditionele taxisector.

De socialistische parlementsleden Jamal Ikazban en Ridouane Chahid roepen minister Smet op om het taxiplan bij te sturen. Ze willen dat de regering het vertrouwen van de taxisector terugwint.

MR-fractieleider Vincent De Wolf en parlementslid Boris Dilliès laten nu weten dat ze Smet desnoods aan een alternatieve meerderheid willen helpen om het plan door het parlement te loodsen. De Franstalige liberalen zijn helemaal gewonnen voor de omkadering van nieuwe vervoersapplicaties zoals Uber en Djump.

"In tegenstelling tot de twee PS-mandatarissen die zich heel conservatief opstellen ten voordele van het monopolie van de dure taxisector, is de MR niet gekant tegen een opening naar nieuwe formules", aldus Dilliès. "Voorwaarde is dat er duidelijke regels komen, maar de Brusselse regering lijkt in die richting te gaan."

De regering Vervoort, dus met de PS, stemde al in met de grote lijnen van het taxiplan. De concrete uitwerking zou de komende maanden moeten volgen in overleg met de sector.

Het taxiplan van Smet verhit echter al enkele weken danig de gemoederen. In die mate dat verschillende chauffeurs die rijden voor de omstreden taxidienst Uber het slachtoffer werden van agressie en intimidatie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Politiek, Economie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni