© Ghelamco / Jaspers & Eyers Architects

Oppositie vraagt uitleg over hoge advocatenfactuur Eurostadion

© brusselnieuws.be
20/11/2015

In de Stad Brussel neemt de oppositie het schepencollege op de korrel omdat het een advocatenbureau zou hebben aangesteld zonder openbare aanbesteding. Het bureau Lydian adviseert in het Eurostadiondossier en heeft daar volgens de oppositie op bijna twee jaar tijd 1,15 miljoen euro voor gefactureerd.

Voor kosten boven de 85.000 euro moet de Stad normaal gezien een openbare aanbesteding uitschrijven, en dat is volgens oppositielid Hamza Fassi Fihri (CDH) niet gebeurd. In de krant La Libre zegt Fassi Fihri dat hij alle officiële documenten met betrekking tot de toewijzing van de consultancyopdracht heeft opgevraagd bij de administratie van de stad. In die documenten worden geen andere advocatenbureaus vermeld, noch een verantwoording waarom voor Lydian gekozen is.

Op het kabinet van burgemeest Mayeur vinden ze de beschuldigingen 'grotesk', maar willen ze verder niet reageren. Maandag staat de zaak op de agenda van de gemeenteraad. Gemeenteraadslid Bart D'Hondt van oppositiepartij Groen hoopt op duidelijkheid. "Als de burgemeester niets te verbergen heeft, moet hij de documenten overmaken."

Eurostadion

Het grootste voetbalstadion van het land, de grootste ondergrondse parking van Europa: superlatieven genoeg in de plannen voor een nationaal voetbalstadion op de site van Parking C. Maar wordt het stadion ooit gebouwd? Je leest er alles over in ons dossier.     

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Politiek, Eurostadion

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni