Oppositie bezorgd om leefbaarheid centrale lanen

© FM Brussel
07/10/2014

De plannen van het stadsbestuur voor de centrale lanen dreigen ten koste te gaan van de leefbaarheid voor bewoners. Dat zeiden verschillende oppositiepartijen maandagavond in de gemeenteraad.

De gemeenteraad kreeg maandag voor het eerst een presentatie van het masterplan voor de centrale lanen, dat eerder al aan de pers en aan bewoners was voorgesteld.

De voorstelling zorgde meteen voor een stevige discussie. Alle oppositiepartijen stellen zich vragen bij de leefbaarheid voor de buurtbewoners. CDH-raadslid en voormalig schepen Christian Ceux vraagt zich met name af of de nieuwe feestzones op de lanen wel beantwoorden aan een behoefte van de bewoners.

De oppositie, waartoe ook FDF en Ecolo/Groen behoren, vraagt zich ook af waar de auto's naartoe moeten die geband worden uit de Anspachlaan, tussen De Brouckère en Fontainas.

Schepen van Mobiliteit Els Ampe (Open VLD) heeft een mobiliteitsdebat beloofd. Maar dat moet volgens haar globaal gevoerd worden, voor de vijfhoek en de omliggende zones.

Voetgangerszone Vijfhoek

Het centrum van Brussel kreeg midden 2016 een fikse uitbreiding van zijn voetgangerszone. De werken voor de heraanleg van de zone zijn nog altijd aan de gang.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving, Voetgangerszone Vijfhoek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni