Taxiprotest tegen Uber

Opnieuw Uberchauffeur in hinderlaag gelokt door taxichauffeurs

© FM Brussel
19/05/2015

Een veertigtal Brusselse taxichauffeurs hebben afgelopen weekend een chauffeur van de alternatieve taxidienst Uber in een hinderlaag gelokt.

Toen de Uberchauffeur een oproep in Ukkel beantwoordde, werd hij opgewacht door enkele tientallen reguliere taxichauffeurs. Dat schrijft La Capitale, en bevestigt een van de daders aan FM Brussel.

De taxichauffeurs namen de gsm af van de Uberchauffeur en belden meteen ook collega's van de Uberchauffeur op om die op hun beurt te blokkeren. Van een van de chauffeurs wordt de wagen ook beschadigd.

De taxichauffeurs belden bij aankomst van de Uberchauffeur ook de politie. "Het is onze bedoeling om het gerecht in actie te doen schieten. We zijn het beu. Uber is al maanden actief en daardoor derven wij inkomsten", zegt een van de taxichauffeurs die de valstrik opzette aan FM Brussel.

Hij geeft toe dat dergelijke blokkeringen van Uberwagens regelmatig gebeuren. Maar van diefstal of geweld is volgens hem geen sprake.

Na een uur kon de politie de gemoederen bedaren en lieten de taxichauffeurs de Uberchauffeur gaan. De man kreeg ook zijn telefoon terug.

De politie besloot na overleg met het parket om de Uberchauffeur niet op te pakken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni