Opnieuw negatief advies voor Uplace

© brusselnieuws.be
20/09/2014

Uplace, het grote winkel- en ontspanningsproject dat gepland wordt in Machelen, krijgt opnieuw een negatief advies, deze keer van de Vlaamse milieuadministratie. Dat schrijft De Morgen.

De administratie is niet mals voor de milieustudie die de Vlaamse overheid liet uitvoeren. Zo zou de impact van Uplace op de luchtkwaliteit worden onderschat. De experts waarschuwen voor "potentieel gevaarlijke effecten voor het milieu en de gezondheid van de mens."

Het gaat om een advies en dus is het niet bindend, maar het is in elk geval een nieuwe tegenvaller voor het project van ondernemer Bart Verhaeghe. Eerder dit jaar verwees de Raad van State ook al de milieuvergunning naar de prullenbak. Daarom had Vlaams minister Joke Schauvliege (CD&V) om nieuwe adviezen gevraagd.

Het is nu wachten op het definitieve oordeel van de Vlaamse Milieuvergunningscommissie. Het laatste woord is nadien voor Schauvliege en de Vlaamse regering.

Oppositiepartij Groen roept de nieuwe regering van minister-president Geert Bourgeois (N-VA) alvast op om het "megalomane bouwproject" definitief te begraven. "Als de topexperten van de hoog aangeschreven Vlaamse administratie zo een duidelijke taal spreken, dan moet de Vlaamse regering daar rekening mee houden", stelt Vlaams parlementslid Hermes Sanctorum in een persbericht.

Uplace

Winkel- en belevingscentrum Uplace werd in 2009 voor het eerst goedgekeurd door de toenmalige Vlaamse regering, maar verzandde daarna in een jarenlange procedureslag.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Economie, Uplace

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni