Visit Brussels: 'Geen skipiste op de Kunstberg'

© brusselnieuws.be
30/10/2014

Het is onduidelijk of er deze winter opnieuw een skipiste op de Kunstberg komt. De krant La Capitale schreef dat, maar Visit Brussels, mede-organisator van Winterpret, ontkent het bericht in alle toonaarden.

Volgens La Capitale zou het een skipiste van 150 meter lang worden, meteen de langste stedelijke skipiste in Europa. Sneeuwkanonnen zouden, zoals in de bergen, voor verse sneeuw zorgen.

In 2011 lag er al eens zo’n piste op de Kunstberg. Het bleef echter bij die ene keer, omdat er met iets minder dan 10.000 bezoekers niet het vooropgestelde aantal skifanaten gehaald werd, en de organisatie niet uit de kosten geraakte.

De nieuwe piste zou door hetzelfde bedrijf georganiseerd worden, en zou deel uitmaken van Winterpret, de kerstmarkt van de stad Brussel.

Visit Brussels ontkent
Maar daar klopt niets van, volgens Marina Bresciani, met Visit Brussels mede-organisator van Winterpret. "Er is in 2011 eenmalig zo'n initiatief geweest, en er zijn momenteel geen plannen om dat opnieuw te organiseren. Ik kan met zekerheid zeggen dat er deze winter geen skipiste in Brussel komt", aldus Bresciani aan brusselnieuws.be.

Eerder op de dag was de stad Brussel nog voorzichtiger: het kabinet van schepen voor Toerisme Philippe Close (PS) wou de terugkeer van de skipiste bevestigen, noch ontkennen.

Midden november volgt er een persconferentie, waarop de stad alle plannen voor Winterpret uit de doeken zal doen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving, Events & Festivals

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni