Opnieuw asielzoekers in opvangcentrum Sint-Pieters-Woluwe

© brusselnieuws.be
01/09/2015

Door de grote toestroom aan asielzoekers heeft Fedasil beslist om het opvangcentrum in Sint-Pieters-Woluwe sneller dan voorzien weer te openen. In totaal is er plaats voor 100 mensen. Maandagavond zijn de eerste asielzoekers er toegekomen.

Momenteel worden de asielzoekers opgevangen en begeleid door een groep vrijwilligers van Fedasil. De heropening van het centrum was normaal voorzien voor midden september.

Het centrum sloot de deuren op 6 augustus in het kader van besparingsmaatregelen van de nationale directie. Door het grote instroom van asielzoekers deze zomer is er echter nood aan extra opvang. Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) vroeg daarom vorige maand om 2.500 bijkomende opvangplaatsen te creëren in ons land, waarvan 300 in Brussel. SamuSocial en de heropening van het asielcentrum in Sint-Pieters-Woluwe moeten aan die vraag beantwoorden.

Fedasil is bezig met de aanwerving dan 30 nieuwe personeelsleden. Zij moeten zo snel mogelijk aan de slag gaan in Sint-Pieters-Woluwe.

Dinsdagochtend was de opkomst aan de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) een stuk lager dan op maandag. In de wachtzaal werd opnieuw het maximumaantal van 250 asielzoekers binnengelaten. 150 nieuwkomers kregen een brief waarmee ze zich woensdag opnieuw kunnen aanmelden. Heel wat asielzoekers hebben hun tenten opgeslagen in het Maximiliaanpark, vlakbij de kantoren van DVZ.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Pieters-Woluwe, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni