Oost-Vlaamse politie rolt dievenbende op in Brussel

© brusselnieuws.be
31/10/2014

De federale gerechtelijke politie van Oost-Vlaanderen heeft bij een reeks huiszoekingen in het Brusselse donderdag een bende inbrekers opgerold. De bende is vermoedelijk verantwoordelijk voor een resem inbraken in Vlaamse bedrijven.

In totaal werden zeven huiszoekingen gedaan, waarbij vijf verdachten in de boeien werden geslagen. De politie trof ook een hele hoop gestolen goederen aan.

De vijf verdachten, allen Roemenen, worden verantwoordelijk geacht voor een groot aantal inbraken bij bedrijven in Vlaanderen. Ze stalen daarbij werkmateriaal, laptops en pc’s, maar ook gebruiksgoederen zoals kledij, schoenen of fietsen.

Bij de huiszoekingen in Brussel, Vorst, Anderlecht, Molenbeek en Laken trof de politie een deel van de buit van de bende aan. Daaruit leidde de politie af dat de bende verantwoordelijk zou zijn voor een 50-tal inbraken.

De zaak ging aan het rollen toen in augustus twee verdachten werden opgepakt. Verder onderzoek bracht dan de rest van de bende in beeld, zodat die nu opgerold kon worden.

Bij de actie van donderdag werden een 34-jarige man en 29-jarige vrouw, en drie mannen van 21, 27 en 30 jaar oud opgepakt. De vier mannen blijven aangehouden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni