© MBHG-DML - irismonument.be

Ook zwembad Elsene twee jaar dicht voor renovatie

© FM Brussel
18/09/2014

Volgend jaar gaat het zwembad van Elsene dicht voor een grondige renovatie. Die zou twee jaar duren. De sluiting brengt sommige scholen mogelijk in de problemen. Brussel kampt sinds enkele jaren met een zwembadtekort omdat verschillende baden dicht zijn voor herstellingen of renovatiewerken.

Het zwembad van Elsene, gelegen in de Zwemkunststraat, dateert uit 1904 en is daarmee het oudste overdekte zwembad van Brussel en zelfs een van de oudste van het land.

Tussen 1998 en 2000 kreeg het oude zwembad al een nieuwe verwarmingsinstallatie en dakbedekking, maar in september 2015 volgt een grondige renovatie, vernam FM Brussel.

De kenmerkende individuele kleedkamers blijven behouden, maar er komen ook gezamelijke kleedzalen, en er zal een voetbad voorzien zijn.

"Het uitzicht van het zwembad verandert in elk geval niet", zegt eerste schepen Dominique Dufourny (MR). "Het gebouw is geklasseerd en behoudt zeker zijn karakter en cachet."

Voor de scholen en zwemklasjes van Elsene probeert de gemeente een oplossing te vinden. Zolang het zwembad van de VUB niet zelf gesloten is voor renovatie, kunnen de scholen van Elsene daar terecht. En anders hoopt Elsene aan te kloppen bij naburige gemeentes.

Momenteel zijn de zwembaden van Sint-Joost, Laken, Molenbeek, en Watermaal-Bosvoorde dicht voor werkzaamheden. Die van Laken en Watermaal-Bosvoorde moeten in principe wel opnieuw open zijn als dat van Elsene sluit. Ook het zwembad van Schaarbeek wacht nog op een noodzakelijke renovatie. De baden van Evere, Ganshoren en Ukkel zijn ondertussen wel opnieuw open na renovatiewerkzaamheden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni