© Barbeton

Ook Barbeton twee keer overvallen

© brusselnieuws.be
23/07/2014

Het laatste deel van de Dansaertstraat blijkt in trek bij overvallers. Afgelopen zaterdag was er een zwaargewapende hold-up op computerwinkel Easy M, eind juni was het de beurt aan café Walvis. Ook Barbeton, dat andere Nicolaycafé, werd de voorbije zes weken twee keer overvallen, vernamen we.

Anderhalve maand geleden werd Barbeton, op de hoek van de Dansaertstraat, de Papenvest en de Slotstraat, voor het eerst overvallen. Twee weken geleden opnieuw. Dat vernam brusselnieuws.be van de uitbater. Die denkt dat dezelfde daders eerder café de Walvis overvielen.

De overvallers waren bewapend en een jaar of twintig. Een van de twee overvallen vond plaats na een match van het WK, dat ook in Barbeton kon worden gevolgd. De uitbater, die verder niet veel kwijt wil over de feiten, meent dat de daders na de overval naar de overkant van het kanaal zijn vertrokken.

De politie zwijgt over de zaak. Een woordvoerder bevestigt noch ontkent dat de politie weet heeft van de overvallen.

Easy M en Walvis
Deze zaterdag nog werd Appleverkoper Easy M overvallen werd door daders met een aanvalsgeweer. Een woordvoerder van de keten wil verder niets kwijt over de feiten, behalve dat politieonderzoek gaande is. Ook de politie kan nog geen uitspraken doen over de voortgang van het onderzoek.

Eind juni was er ook al een gewapende overval op het populaire café Walvis. Net als bij Easy M werd het personeel daar in de kelder opgesloten.

De herhaalde overvallen suggereren dat de wijk een geliefd doelwit blijft. In 2012 bleek al dat de Dansaertwijk meer dan gemiddeld met criminaliteit wordt geconfronteerd. Toen ging het vooral om diefstal uit auto´s en zakkenrollen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni