'Onvindbaar' Brugmannziekenhuis krijgt nieuw huisnummer

© brusselnieuws.be
13/10/2015

Leveranciers en nieuwe patiënten van het Brugmannziekenhuis in Laken vinden het ziekenhuis vaak niet omdat geen enkele GPS het huisnummer kent. De Stad Brussel belooft een oplossing in de vorm van een nieuw huisnummer.

De Rommelaerelaan 4C in Laken. Dit is het spookadres dat bij veel mensen uit de omgeving (de Rommelaerelaan bestaat namelijk wel) het bloed onder de nagels vandaan haalt.

“Het nummer 4C is in geen enkele GPS-map terug te vinden. Op een ander deel van deze laan wonen zowel ikzelf als mijn buurvrouw. Onze woningen komen wel voor in de GPS-map, met als gevolg dat er bij ons aangebeld wordt om de weg te vragen naar nummer 4C,” zegt een onfortuinlijke buurtbewoner aan brusselnieuws.be.

De man laat nog weten dat hij al twee jaar dit euvel aankaart, onder andere bij de dienst Mobiliteit van de Stad Brussel.

Jette
Het is bij een telefoontje naar het kabinet Bevolking en Stedenbouw dat we horen dat er schot in de zaak komt. “Wij zijn op de hoogte van de problematiek, en gaan het ziekenhuis andere huisnummers toekennen,” vertelt een woordvoerster.

Nu stelde het ziekenhuis zelf huisnummers beginnend vanaf 10 voor. Die nummers behoren toe tot de gemeente Jette, maar zijn nog niet in gebruik. Vandaar de vertraging. “Dit zou moeten opgelost raken op de volgende gemeenteraad op 19 oktober,” klinkt het. Wordt vervolgd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Laken, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni