Ontbijt en voorstelling hageltoren Bloemenhofwijk

© brusselnieuws.be
20/11/2014

De hageltoren in de Fabrieksstraat wordt gerenoveerd. Over plannen voor de renovatie van de negentiende-eeuwse site - onder meer met een theaterzaal - las u hier al eerder. Zaterdag stelt de stad Brussel ze ter plaatse voor met een ontbijt.

De renovatie van de hageltoren in de Fabrieksstraat kadert in het wijkcontract Bloemenhof. Naast de toren ligt een voormalige gieterij. Ook die wordt gerenoveerd.

Zoals u hier eerder al las komen er ruimtes voor de scholen in de wijk en een theaterzaal.

De toren werd gebouwd in 1832 en meer dan een eeuw lang werden er loden kogels voor jachtgeweren gemaakt. Sindsdien staat hij leeg.

Het gebouw van de gieterij werd daarna nog gebruikt door het Institut des Arts et Métiers, dat even verderop ligt aan de overkant van de Slachthuislaan.

De renovatie valt onder de bevoegdheid van Ans Persoons (SP.A), schepen van wijkcontracten, Nederlandstalige aangelegenheden en participatie, en Faouzia Hariche (PS), schepen van openbaar onderwijs, jeugd en het jonge kind.

Wie zelf wil kijken hoe de toekomst van de industriële site eruitziet, kan dat op zaterdag 22 november vanaf 10 uur op de site zelf.

De stad Brussel biedt er ook een ontbijt aan. Inschrijven doet u via jardinauxfleurs-bloemenhof@brucity.be of 0496 52 04 37.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni