Onderzoeksrechter aangesteld in zaak Courtois

© brusselnieuws.be
06/05/2015

Het parket heeft een onderzoeksrechter aangesteld in het onderzoek naar de activiteiten van de vzw Irisport van Brussels schepen Alain Courtois (MR).

Dat meldt La Dernière Heure. Het onderzoek naar de activiteiten van de vzw loopt al sinds 2012.

De vzw van Courtois organiseerde voor het Brussels Gewest sportevenementen voor jongeren. Die kreeg daarvoor tussen 2007 en 2012 meer dan een miljoen euro subsidies van het Gewest

Er zou sprake zijn van belangenvermenging. Courtois factureerde de vzw namelijk zelf, via een andere firma van hem, terwijl hij zelf in de Raad van Bestuur van Irisport zat.

Verder zou Irisport zich ook niet aan de wet op de openbare aanbestedingen hebben gehouden, hoewel dat voor de vereniging verplicht is.

Het parket bevestigt dat er een onderzoek aan gang is, maar wil verder geen details geven.

Courtois zelf hield tot nu toe altijd zijn onschuld staande. Hij sprak over "onvoorzichtigheden" in het dossier, maar ontkent elke frauduleuze bedoeling. De schepen diende daarom al een klacht in tegen onbekenden wegens laster.

Woensdagochtend reageert Courtois ook zelf. "Ik ben opgelucht dat ik de omstandigheden van deze zaak kan uiteenzetten en, na alle betrokken partijen te hebben gehoord, zal er kunnen worden aangetoond dat er geen enkele onrechtmatige intentie in deze zaak aanwezig was."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Politiek, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni