Olympisch kampioenen Lavillenie en Pearson op Memorial

© brusselnieuws.be
31/03/2015

Polstokspringer Renaud Lavillenie en loopster Sally Pearson zullen aanwezig zijn op de 39ste editie van de Memorial Ivo Van Damme in het Heizelstadion. Usain Bolt is nog onzeker. De toekomst van de Memorial na 2020 oogt ondertussen nog altijd onzeker.

De organisatie van de Memorial maakte dinsdag een paar namen bekend die zeker aanwezig zullen zijn op de atletiekmeeting op 11 september.

De Franse wereldtopper in het polsstokspringen Lavillenie werd begin maart in Praag Europees indoorkampioen met een sprong over 6m04. In Brussel wil hij over 6 meter geraken. Dat zou een stadionrecord zijn.

Op de 100 meter horden nemen de Belgische loopsters Eline Berings en Anne Zagré het op tegen de Australische Sally Pearson. De olympisch kampioene stond al vijf keer aan de start in Brussel, maar kon er nog nooit winnen.

Organisator Wilfried Meert onderhandelt nog met de Jamaicaanse sprinter en wereldster Usain Bolt. "Hij heeft zijn deelname aan de Diamond League-meetings van New York, Parijs en Lausanne al bevestigd.”

Naast de 100 meter hebben de organisatoren ook de 200 meter geprogrammeerd, zodat Bolt eventueel op die afstand kan aantreden.

Nu al zijn 15.800 tickets voor de Memorial Van Damme verkocht.

Toekomst onzeker
Ondertussen is er nog geen duidelijkheid over de toekomst van de Memorial na 2020, wanneer het Koning Boudewijnstadion tegen de vlakte gaat. Schepen van Sport Alain Courtois (MR) was aanwezig op de voorstelling van de Memorial. Hij benadrukt dat Brussel er alles aan doet om de Memorial te houden. Een werkgroep is al enkele maanden op zoek naar een mogelijke oplossing.

Wat wel vaststaat is dat de Stad Brussel het licht op groen heeft gezet voor de renovatie van het Victor Boinstadion. In dat kleiner atletiekstadion naast de Heizel is atletiekclub Excelsior actief. En de atleten die op de Memorial staan kunnen er opwarmen. Maar een renovatie is nodig.

Maar voor de Memorial is het Victor Boinstadion geen optie. Daarvoor is een stadion met een capaciteit van 25.000 toeschouwers nodig. Onder meer verbouwingen van het Fallonstadion in Sint-Lambrechts-Woluwe en het Jesse Owensstadion in Anderlecht worden genoemd. Dat laatste geniet de voorkeur van Wilfried Meert, maar eerder liet de gemeente Anderlecht al verstaan dat dat geen optie is.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Laken, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni