Okaka moet Mitrovic doen vergeten bij Anderlecht

© brusselnieuws.be
28/07/2015

Anderlecht heeft niet lang moeten zoeken naar een vervanger voor topschutter Aleksandar Mitrovic. Paars-wit stelt dinsdagnamiddag de Italiaan Stefano Okaka voor.

Okaka legt vandaag eerst medische tests af. Als hij daarvoor slaagt, tekent hij zijn contract bij de recordkampioen. Anderlecht zou zo'n 3 miljoen euro betalen voor Okaka.

De 25-jarige Italiaan moet Aleksandar Mitrovic vervangen, die deze zomer naar Newcastle vertrok. Okaka komt over van Sampdoria. Eerder speelde hij in Italië al onder meer voor AS Roma, Brescia en Parma. Hij was ook even actief in de Premier League, bij Fulham.

Als tiener was Okaka één van de grootste talenten in het Italiaanse voetbal, maar hij heeft de grote verwachtingen voorlopig nog niet kunnen inlossen. Vorig seizoen was hij wel basisspeler bij Sampdoria in de Serie A, maar als spits kwam hij niet zo vaak tot scoren: hij vond acht keer de weg naar de netten. Vorig jaar werd hij wel voor het eerst opgeroepen voor de Italiaanse nationale ploeg.

Okaka wordt trouwens de eerste Italiaan ooit bij RSCA. In de jaren zestig was de Italiaan Orazio Schena ook wel één seizoen actief bij Anderlecht, maar die verhuisde al op jonge leeftijd naar België en had ook de Belgische nationaliteit.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni