Nuit Blanche, het jaarlijks terugkerende nachtelijke kunstenfestival, zet vanavond film in de schijnwerpers. Alles bekijken is praktisch onmogelijk, dus maakten we voor u alvast een selectie.

Present Perfect - Martine Doyen
Present Perfect valt het best uit te leggen als 'een interactieve videowandeling'. Gewapend met smartphone (en oortjes!), krijgen de wandelaars een nieuw inzicht in de Centrumgalerij. Ze zullen wellicht ontdekken dat het gewone leven in de galerij al buitengewoon is.
Centrumgalerij, Kleerkopersstraat 57. 20:00-05:00

Super 8- Vincen Beekman
De Brusselse filmmaker Vincen Beekman heeft Brusselaars het beste van zichzelf uit de kast laten halen. Letterlijk. Want de inzendingen die hij kreeg van Brusselaars fungeren als materiaal voor de filmprojecties. In het romantische 8 mm-formaat, een ietwat korrelig beeld dat de videocassette voorafging. Verwacht dus vakantiekiekjes, bruiloften of eerste kinderstappen. Deze familieschatten worden op creatieve wijze getoond, in aanwezigheid van de inzenders zelf.
Administratief Centrum van de Stad Brussel, Anspachlaan 6. 20:00-01:00

Cinepolis - Chloë Despax en Emmanuel Lorrain
Vincen Beekman is niet de enige die de Brusselaar inzette. Voor Cinepolis verzamelden Despax en Lorrain getuigen over het buurtbioscopen. Aan de hand van deze getuigenissen kunnen bezoekers een beeld vormen van de vroegere bioscopen en dat beeld bijschaven. Dat allemaal terwijl ze zich bevinden in een van de meest bijzondere bioscopen van Brussel.
Cinema Nova. Arenbergstraat 3. 20:00- 00:00

Supercube - Stéphane Masson
Deze lichtinstallatie toont 400 glazen potten in verschillende kleuren. Die honderden potten zijn in kubusvorm opgestapeld. In elk potje wordt een persoon geprojecteerd. Of, zo kun je het ook zien: in elk van die potten huist tijdelijk een mini-Brusselaar.
Taborastraat 20:00-05:00

Crashed - Marco Laguna met Syndrome, Dirty Beaches & Luke Abbott
Het De Brouckèreplein is autovrij tijdens de Nuit Blanche. Dat is niet voor niets: de makers van Crash hebben het plein nodig voor hun filmvertoning. Ze tonen een montage van autocrashes uit films van de jaren 1950 tot 1980.
De Brouckèreplein 20:30-01:00

3Destruct - Yannick Jacquet, Jeremie Peeters en Thomas Vaquié
Nachtvlinders weten dat na 1 uur de nacht nog niet is afgelopen. Wie nog zin heeft in een cultureel feestje, is in het voormalig Vanderborghtgebouw aan het juiste adres. Een aantal artiesten en dj’s vullen live de ruimte tot ’s ochtends vroeg.
Ex-Vanderborghtgebouw, Schildknaapstraat 50. 20:00- 05:00

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving, Cultuurnieuws, Events & Festivals

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni