© Jeffery Simpson

Nu ook klacht na gele kaart voor Frans tijdens voetbalmatch

© FM Brussel
23/02/2015

Opvallend tafereel in het jeugdvoetbal in de Rand dit weekend: enkele spelers kregen een gele kaart omdat ze Frans spraken tijdens de wedstrijd. Dat zegt de vader van een jeugdspeler. De club diende ondertussen klacht in bij de voetbalbond.

De feiten gebeurden tijdens een wedstrijd tussen Rhodienne De Hoek uit Sint-Genesius-Rode en Boka United uit Dilbeek, in de categorie voor spelers tot 15 jaar. Volgens de vader zei de scheidsrechter al voor de wedstrijd dat ze hem alleen maar in het Nederlands mochten aanspreken. Dat berichten Franstalige media.

Twee of drie spelers van Rhodienne kregen tijdens de match een gele kaart omdat ze Frans spraken tegen elkaar. Nochtans is er geen enkel reglement dat tijdens de wedstrijd een bepaalde taal oplegt. De voetbalbond laat weten dat ze de zaak zullen onderzoeken. Mogelijk volgen er sancties voor de scheidsrechter. Rhodienne De Hoek diende ondertussen klacht in bij de voetbalbond.

De scheidsrechter in kwestie ontkent dinsdag in La Dernière Heure dat hij een gele kaart trok omdat een speler Frans sprak. De man ontkent niet dat hij vroeg om Nederlands te spreken, maar dat is niet meer dan normaal bij een match tussen twee Nederlandstalige ploegen, vindt hij. De man benadrukt nog dat hij zelf ook Franstalig is. Er is volgens hem dan ook niets communautairs aan zijn houding.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni