Nooit meer alleen eten dankzij Mine Companion

© brusselnieuws.be
06/11/2015

Mine Companion is een nieuw online platform waarop mensen een tafelgenoot kunnen zoeken voor hun lunch, koffiepauze of diner. Op enkele maanden zijn al meer dan 500 profielen aangemaakt, waarvan 120 in Brussel.

We staan vandaag constant in contact met tal van mensen via smartphones en sociale media, maar in de praktijk gebeurt het toch regelmatig dat we alleen lunchen. Om daar iets aan te doen bedacht Melissa Merre de website Mine Companion.

"Velen hebben honderden virtuele vrienden en spenderen frequent avonden achter het scherm, maar missen toch het echte fysieke contact en durven/kunnen vaak geen nieuwe contacten meer leggen", zegt Merre. "Hetzelfde ervaren we ook op de trein. Mine Companion.be wenst de mensen terug dichter bij elkaar te brengen en hen weer het plezier te laten ervaren van nieuwe contacten gecombineerd met een lekker etentje."

Inschrijven kan in enkele minuten en is bovendien helemaal gratis. Gebruikers kunnen aangeven in welke stad ze willen afspreken, op welke dag(en) ze beschikbaar zijn en welke keuken ze verkiezen. Op basis van die voorkeuren suggereert de site mogelijke food buddies.

Merre benadrukt dat het platform niet is opgezet als een datingsite. "De druk van een potentiële relatie speelt helemaal niet mee", klinkt het. "Los van de klassieke selecties, bied MineCompanion.be ook aan vrouwen de kans om nieuwe vriendinnen te maken, idem voor de mannen natuurlijk. De focus is en blijft hier gewoon genieten van gezellig samen eten, met een interessante babbel, zonder meer."

Gebruikers kunnen trouwens geen foto toevoegen aan hun profiel. In de plaats wordt een levensmotto gevraagd. "Op deze manier proberen we al van bij het begin aan meer diepgang mee te geven", aldus nog Merre.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni