Nog meer kampeertoestanden voor scholen in Rand

© brusselnieuws.be
27/03/2014

Ook in Asse en in deelgemeenten Relegem en Walfergem kamperen ouders nu buiten om hun kinderen in te schrijven in de scholen. Het kampeerfenomeen aan de scholen, jarenlang in hoofdzaak een Brussels probleem, komt meer en meer voor in de Rand rond Brussel.

Telkens een tiental ouders kampeerden woensdag aan de gemeentelijke basisscholen in Asse. Dat geldt zowel voor de school in Asse-centrum als in de deelgemeenten Relegem en Walfergem. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Schepen van Onderwijs Edwin Fabri (CD&V) bevestigt dit fenomeen aan brusselnieuws.be. "De wachtrijen zijn het gevolg van de bevolkingsgroei en het gebrek aan capaciteit."

"Voor de drie scholen zijn er concrete plannen voor capaciteitsuitbreiding, maar de dossiers zijn technisch nog niet helemaal rond".

De schepen wil graag vanaf volgend schooljaar het elektronisch aanmeldingssysteem invoeren, naar het voorbeeld van buurgemeente Dilbeek. "Dilbeek is ons het systeem komen voorstellen. Het komt er nu wel op aan dat alle netten en scholen het eens worden over de voorrangscriteria bij de inschrijvingen.

Het gaat dus om meer dan louter een technische aangelegenheid.

Eerder kampeerden ook elders in de Rand ouders aan de schoolpoorten, onder meer in Alsemberg, Grimbergen en Vilvoorde.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni