Nog drie opties voor Sint-Katelijnekerk

© FM Brussel
03/12/2014

Er zijn nog drie projecten voor de herbestemming van de Sint-Katelijnekerk in het centrum van Brussel. Dat maakt schepen van Erediensten Alain Courtois (MR) bekend. Het gaat om een religieus project van het bisdom, een cultureel project van het Rits en een bestemming als evenementenzaal.

Na een wedstrijd eerder dit jaar werden vijf projecten geselecteerd. Daar heeft een jury er nu drie uitgekozen.

- Het voorstel van het bisdom dat voorziet in vier bestemmingen voor het gebouw: een forumruimte (een doorlopende openbare ruimte opengesteld voor ontmoetingen en sociale en culturele evenementen), een ruimte voor een museum, een lokaal voorzien voor handelszaken en tenslotte het behoud van een plaats voor gebed en bezinning;

- De constructie van een eivormige structuur met verschillende verdiepingen voor de theaterschool het Rits, een departement van de Erasmushogeschool Brussel, een initiatief van Pire & Goots Architect/e.

- De architecten Pietter Lansens et Elena Caruso stellen met hun project "een nieuwe toekomst voor de Sint-Katelijnekerk Brussel" voor om van de kerk een overdekte, publieke ruimte te maken met een ruim aanbod van gevarieerde activiteiten : verzamelbeurzen, filmprojecties, sporttoernooien, concerten, enz …

De Stad zal nu de verdere procedure bepalen voor de geselecteerde projecten. De werkzaamheden zouden eind 2015 moeten starten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni