‘Noël Slangen was voorbestemd als mediaminister’

© brusselnieuws.be
26/07/2014

Niet Sven Gatz, maar Noël Slangen moest de nieuwe Open VLD-minister voor Media en Brussel worden. Dat bericht Het Laatste Nieuws. Het plan ging niet door omdat Slangen niet tijdig gedomicilieerd raakte in de hoofdstad.

Slangen lag volgens de krant al langer in polepositie om minister van Media en Cultuur te worden. De Open VLD haalde die bevoegdheden ook binnen toen ze inbrak in de Vlaamse regeringsvorming, maar moest ook de in de Vlaamse regering verplichte Brusselaars leveren.

De snelheid waarmee voorzitster Gwendolyn Rutten de Open VLD de Vlaamse regering in loodste zorgde ervoor dat het plan uiteindelijk niet doorging, aldus de krant. Slangen zou woensdag nog in extremis op een vliegtuig vanuit Turkije gesprongen zijn om een huurappartement te zoeken in Brussel. Toen echter duidelijk werd dat de domiciliëringsprocedure weken in beslag zou nemen, moest Rutten op zoek naar een andere kandidaat.

Ook de naam van Aalstenaar Jean-Jacques De Gucht circuleerde even als kandidaat-minister, maar ook hij zou op domiciliëringsproblemen gestoten zijn.

Slangen was bij de verkiezingen kandidaat voor het Vlaams parlement in de kieskring Limburg. Hij raakte als lijstduwer evenwel niet verkozen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni