Nieuwe wegwijzers naar handelswijken Vijfhoek

© brusselnieuws.be
20/11/2015

Vanaf midden december gaat de Stad Brussel 50 panelen installeren met wegwijzers naar tien handelswijken. Er komen ook digitale panelen die het aantal vrije parkeerplaatsen aanduiden. Het communicatieplan moet meer klanten tot bij de winkeliers in alle wijken van de Vijfhoek krijgen.

Sinds de invoering van de voetgangerszone klagen sommige handelaars over terugvallende inkomsten. Schepen van Handel Marion Lemesre (MR) kondigt nu een communicatieplan aan dat de verschillende handelswijken op de kaart moet zetten.

Concreet komen er nieuwe wegwijzers langs de Kleine Ring en de bestemmingslus. De vijftig panelen zullen de weg wijzen naar tien verschillende handelswijken. Voor elke buurt werd een logo uitgewerkt, zoals een modepop voor de Dansaertstraat en een vis voor Sint-Katelijne.

"Dit is het startpunt voor de creatie van een specifieke identiteit voor elke wijk", zegt Lemesre in een mededeling. "De handelaars hebben mee het icoon van hun wijk kunnen kiezen."

Nieuwsbrief
Verder komt er een nieuwsbrief met als titel die de handelaars op de hoogte moet houden van de laatste nieuwtjes betreffende de werf van de nieuwe voetgangerszone.

Lemesre belooft verder thematische evenementen, bijvoorbeeld rond feestdagen, en animaties om de verschillende handelswijken aantrekkelijker te maken. Begin volgend jaar zullen promotievideo's gemaakt worden voor elke wijk.

In afwachting van het gewestelijk parkeergeleidingssysteem, zal de Stad ook digitale panelen plaatsen die aangeven hoeveel parkeerplaatsen beschikbaar zijn in de verschillende parkeergarages.

Voetgangerszone Vijfhoek

Het centrum van Brussel kreeg midden 2016 een fikse uitbreiding van zijn voetgangerszone. De werken voor de heraanleg van de zone zijn nog altijd aan de gang.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving, Economie, Voetgangerszone Vijfhoek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni