molenbeek delaunoystraat na aanslagen Parijs

Verdachte aangehouden wegens terroristische moorden

© brusselnieuws.be
27/11/2015

Een man die donderdag in Brussel opgepakt werd, is vrijdag onder aanhoudingsmandaat geplaatst voor terroristische moorden en deelname aan de activiteiten van een terroristische groep. Zijn vader en broer werden verhoord, maar inmiddels vrijgelaten.

Donderdag hield de politie op vraag van het federaal parket twee huiszoekingen in Verviers. De drie familieleden die daar en in Brussel werden opgepakt, zijn in de loop van vrijdagnamiddag voor de onderzoeksrechter verschenen.

Daarbij is een aanhoudingsmandaat afgeleverd tegen de verdachte die in Brussel werd opgepakt, en dat wegens terroristische moorden en deelname aan de activiteiten van een terroristische groep.

Hij is de derde Brusselaar die deze week opgepakt is voor betrokkenheid bij de aanslagen in Parijs, naast de twee chauffeurs die vorige week al werden opgepakt toen ze Salah Abdeslam hadden opgepikt in Parijs.

"Toen mijn cliënt hoorde dat er een huiszoeking bezig was in de woning van zijn ouders, is hij daar gaan kijken", zegt meester Aurélie Jonkers, die de belangen behartigt van de broer uit Verviers, aan brusselnieuws.be. "Bij zijn aankomst is hij meteen door de politie in de boeien geslagen, zonder dat men zelfs zijn identiteit heeft nagekeken. Hij is nadien verhoord over zijn broer, die intussen ook opgepakt was, maar heeft daarover niets nuttigs kunnen verklaren."

Intussen is haar cliënt dus vrijgelaten, maar legt meester Aurélie Jonkers geen verklaringen meer af over de zaak.

Aanslagen Parijs

De aanslagen in Parijs werden deels in Brussel gepland. De beschuldigden staan terecht in Parijs. Alle berichtgeving over de Brusselse link, vind je in dit dossier. 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Aanslagen Parijs

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni