Nieuwe uitbating voor café Nekkersdal

© brusselnieuws.be
30/11/2015

De vzw achter het sociaal restaurant van GC Essegem in Jette gaat nu ook het café van GC Nekkersdal in Laken uitbaten. Daarover is een akkoord gesloten met de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC).

De ministers Pascal Smet (SP.A) en Guy Vanhengel (Open VLD), de bevoegde collegeleden van de VGC, beslisten om 34.000 euro te investeren in het café van gemeenschapscentrum Nekkersdal. Het wordt omgedoopt tot EATcafé en zal uitgebaat worden door de vzw EAT. Die vereniging zit ook achter Taverne Ter Linden in het Jetse gemeenschapscentrum Essegem. Taverne Ter Linden heropende in september na grondige verbouwingen. De opleidingskeuken daar zal ook de maaltijden voor het nieuwe EATcafé verzorgen.

De investering is goed voor vijf nieuwe jobs. Smet en Vanhengel willen zoveel mogelijk samenwerken met partners uit de sociale economie. "Er worden kansen gecreëerd voor Brusselse werklozen en de doorstroming naar de arbeidsmarkt vergroot", zegt Smet. "Hopelijk is dit boeiende initiatief een voorbeeld voor de andere gemeenschapscentra.”

“Dankzij projecten zoals het EATcafé wil de VGC jonge mensen, op zoek naar een job, een duwtje in de rug geven", zegt Vanhengel. "De medewerkers krijgen een opleiding en doen in het café werkervaring op. Die moet hen klaarstomen voor een job in de reguliere horecasector. Goed opgeleide en meertalige mensen zijn immers zeer gegeerd in de Brusselse horeca.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Laken, Samenleving, Resto & Bar

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni