Nieuwe tegenslag voor heraanleg Havenlaan

JCO
© brusselnieuws.be
25/03/2014

De Overlegcommissie van de Stad Brussel geeft een negatief advies voor de geplande heraanleg van de Havenlaan. Dat bevestigt het kabinet van schepen voor Stedenbouw Geoffroy Commans de Brachène (MR) aan brusselnieuws.be.

De beslissing is geen verrassing, want eerder deze week gaf de stad zelf al een vernietigend advies voor het project. De Stad Brussel verweet het Gewest al dat het project niet coherent is. Zo zou er geen rekening worden gehouden met toekomstige projecten in de buurt en zou de verkeersdoorstroming niet gegarandeerd zijn.

In de Overlegcommissie zijn alle betrokken partijen in het dossier vertegenwoordigd. Het advies van de commissie is niet bindend, maar doorgaans houdt de overheid die de werken aanvraagt zich er wel aan. Om het advies naast zich neer te leggen zal het Gewest met goede argumenten op de proppen moeten komen.

Het is al de tweede keer dat een geplande heraanleg van de Havenlaan op obstakels stuit. De vorige plannen moesten worden opgeborgen na gerechtelijke procedures en buurtprotest.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni