Nieuwe stek voor Jeugdhuis Miks

Bettina Hubo
© Brussel Deze Week
01/10/2014

Na een feestelijke parade door de straten van Laken werd zaterdagmiddag het lintje doorgeknipt van het nieuwe onderkomen van jeugdhuis Miks in de Stefaniastraat.

Miks is het Lakense jeugdhuis van D’Broej, de organisatie die werkt met kinderen en jongeren in kansarme buurten. Tot voor de zomer mocht Miks twee lokalen gebruiken van de vzw A Place to Live, een organisatie die vakanties organiseert voor kansarme moeders en kinderen en gevestigd is op nummer 137 van de Stefaniastraat. Al geruime tijd was duidelijk dat het jeugdhuis nood had aan uitbreiding. Toen de oude buurman overleed kwam het aanpalende pand, nummer 139, vrij. “Mieke Ulens, gynaecologe en een van de stichters van A Place to Live, besloot het voor ons te kopen,” vertelt Dorien Ackermans, coördinator van Miks. “Wij kregen het voor 27 jaar in erfpacht.”

Het gebouw was in slechte staat maar is intussen helemaal gerenoveerd. Ackermans: “Hiervoor kregen we de financiële steun van de Vlaamse Gemeenschapscommissie en van het Federaal Impulsfonds.”
Vanaf deze week hervatten de activiteiten, die variëren van voorleesuurtjes voor de kleinsten tot kook- en sportateliers voor de groteren.

Miks had tot hiertoe vier jeugdwerkers in dienst. Dankzij het wijkcontract Bockstael komt er nog een vijfde halftijdse jeugdwerker bij. “Die zal echt de wijken intrekken op zoek naar rondhangende jongeren.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Laken, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni