Nieuwe stadscampus HUB schuift op naar 2016

JCO
© brusselnieuws.be
22/08/2014

De nieuwe stadscampus van de Hogeschool-Universiteit Brussel (HUB) op de hoek van de Broek- en de Zandstraat zal pas in 2016 af zijn, een jaar later dan gepland. De procedures voor de site, die 2.000 studenten zal ontvangen, duurden langer dan verwacht.

In het gebouw komen leslokalen, kantoren, een grote aula, een turnzaal en een studentenfoyer. Tot 2.000 studenten zullen er lessen kunnen volgen. Daarnaast is er ook plaats voor 78 koten, die rond een patio komen te liggen. Het is de eerste keer dat de HUB zelf koten bouwt.

Het project zou oorspronkelijk over een half jaar af zijn, maar zit nu pas in de fase van het openbaar onderzoek. Dat gaat op 25 augustus van start en loopt tot 8 september. Op 16 september spreekt de overlegcommissie zich uit. Komt er een positief advies, dan hoopt de HUB op een snelle toekenning van de bouwvergunning.

“Door alle procedures hebben we een jaar vertraging opgelopen”, zegt Greet Raspoet, algemeen beheerder van de HUB aan brusselnieuws.be. “Maar we kunnen die periode zonder problemen overbruggen.”

Actiegroep Arau (Atelier de recherche et action urbaine) haalde vorig jaar nog uit naar het project omdat er daarvoor twee volgens haar historisch belangrijke gevels moeten sneuvelen.

Het nieuwe gebouw, met de naam Meyboom, past in de plannen van de HUB om al zijn infrastructuur en activiteiten te concentreren in het centrum.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni