Op zaterdag 7 november vindt de eerste editie van de Brussels Canal Run plaats. Dat is een - volledig vlakke - loopwedstrijd langs het kanaal.

Deelnemers kunnen kiezen uit drie afstanden: 4, 8 of 12 kilometer. Voor kinderen jonger dan 12 jaar is er de 1-kilometer run.

Kanaal centraal
Niet onbelangrijk voor een Brusselse wedstrijd: het parcours is volledig vlak. De start en aankomst zijn aan de Mariemontkaai 13. Het parcours loopt volledig langs het water tot aan de Fernand Demetskaai in Anderlecht en dan terug langs de andere kant van het kanaal.

Niet de allereerste keer
De 'nieuwe' loop langs het kanaal heet nu Brussels Canal Run, maar bestond eerder al onder de naam Le Jogging de l’Amitié. De opbrengst van de wedstrijd gaat naar La chaîne de l'amitié/De vriendsschapsschakel Dat is een ontmoetingsplek voor ouderen en mindervaliden. De organisatie van de wedstrijd is in handen van Curieus Molenbeek en Les Faucons Rouges.

Bijna vol
Wie mee wil lopen, dient zich voor 23 oktober in te schrijven op brusselscanalrun.be. Er kunnen maximaal 500 lopers deelnemen en de interesse is groot.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni