Nieuwe Lidl opent deuren in Marollen

SDS
© brusselnieuws.be
23/06/2015

Er komt een nieuwe Lidl-vestiging in de Hoogstraat, vlak bij de Kapellemarkt, vanaf eind september of begin oktober. Omdat de winkeloppervlakte er beperkt is, kiest de Duitse winkelketen voor een beperkter aanbod met een focus op vers en kant-en-klaar voedsel.

De werkzaamheden zijn al een tijdje aan de gang in de Hoogstraat op nummer 39. Op de plaats van de nieuwe Lidl-vestiging zat vroeger een meubelzaak. De zaak is 625 vierkante meter groot en daarmee een stuk kleiner dan de klassieke Lidl-vestigingen, die 1200 tot 1400 vierkante meter in beslag nemen.

"Daarom zal het assortiment geen non-food bevatten", zegt Lidl-woordvoerder Pieterjan Rynwalt aan brusselnieuws.be.

Voor de bekende acties rond tuinmeubels, praktische gebruiksvoorwerpen, kleding of textiel zul je er dus niet terechtkunnen. "In de plaats daarvan krijgen verse groenten en fruit, ter plaatse afgebakken brood en vers vlees ruim de plaats voor een aangename winkelervaring."

Lidl mikt daarmee resoluut op de stadsbewoner. "Die heeft vaak geen auto en gaat dus niet één keer in de week naar de winkel voor de grote boodschappen, maar wipt vier keer per week de buurtsuper binnen", zegt woordvoerder Rynwalt.

Eerder opende Lidl al een soortgelijke buurtwinkel in een zijstraat van de Antwerpse Meir.

'Weinig supermarkten in de Marollen'
De keten zocht allang naar nieuwe mogelijkheden om binnen de Vijfhoek uit te breiden, laat de woordvoerder weten. "Maar grote winkeloppervlaktes vind je in Brussel of Antwerpen helaas zeer zelden."

Lidl zag hier ondanks de beperkte oppervlakte toch mogelijkheden, want "in de Marollen zijn nog niet zo veel supermarkten".

Bedoeling is dat de nieuwe vestiging eind september of begin oktober de deuren opent.

De Duitse supermarktgigant blijft intussen verder speuren naar nieuwe winkelruimtes in Brussel. "We geloven dat er nog meer ruimte is voor expansie."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving, Economie

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni