Nieuwe Leopold III-laan ingehuldigd

© brusselnieuws.be
14/04/2014

De vernieuwde Leopold III-laan en de verlenging van tram 62 zijn officieel ingehuldigd. Vanaf volgende week bedient tram 62 ook het hoofdkwartier van de Navo en Eurocontrol. De volledige as, goed voor 4 kilometer, kreeg ook een afgescheiden fietspad.

De Leopold III-laan in Schaarbeek en Evere was al grotendeels af. Nieuw is dat de tramsporen nu zijn verlengd langs de Bourgetlaan en de Raketstraat op het grondgebied van Haren tot de grens met de gemeente Diegem. Op termijn kan de intergewestelijke tram naar de luchthaven op de lijn aansluiten.

Drie extra haltes op lijn 62 bedienen vanaf volgende week onder meer de Navo en Eurocontrol, de Europese luchtverkeersleiding aan de Raketstraat. Ter hoogte van het nieuwe hoofdkwartier van de Navo werd ook een nieuwe autotunnel gebouwd. Bovengronds zijn twee rotondes aangelegd.

Over de hele as tussen Meiser en Eurocontrol, ongeveer 4 kilometer, zijn ook afgescheiden fietspaden aangelegd. De weg telt nog steeds twee rijvakken in elke richting, maar die zijn nu smaller dan vroeger.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni