Nieuwe leerkrachten maken kennis met Brussel

© brusselnieuws.be
21/10/2014

Dertig nieuwe Brusselse leerkrachten kregen vandaag een persoonlijk onthaal en een kennismaking met Brussel. De OVSG en de VGC willen hen op die manier enthousiast maken en ervoor zorgen dat ze in Brussel blijven.

Met het onthaalprogramma wil de Onderwijskoepel van Steden en Gemeenten leerkrachten ondersteunen in de hoop hen er aan de slag te houden. Heel wat scholen lijden immers onder het grote verloop van hun personeel.

Een dertigtal leraren uit veertien Brusselse basisscholen en één secundaire school kregen informatie en volgden een rondleiding in het Brusselse parlement. Via een Brusselquiz kwamen ze te weten hoe goed ze de Belgische staatsstructuur en het Brussels gewest kennen. Ook konden ze speeddaten met Brusselse Nederlandstalige parlementsleden.

Tijdens het schooljaar zullen ze ook sessies krijgen rond zorg, taaldiversiteit en kansarmoede. Om het traject af te sluiten, gaan ze op stap in Brussel.

De OVSG hoopt met het project bij te dragen tot het wegwerken van het leerkrachtentekort. “Binnen een aantal jaren willen we kunnen zeggen: ‘Er zijn geen leraren te weinig in Brussel en zij die hier aan de slag zijn, zijn met geen stokken nog buiten te krijgen.’”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni