© UBT

Nieuwe huiszoekingen in terreuronderzoek

© brusselnieuws.be
30/01/2015

Vrijdagochtend zijn bij 22 huiszoekingen over heel het land vier mensen opgepakt. Vrijdagavond zijn ze ook aangehouden. Dat gebeurde in het kader van een terreuronderzoek. Ook in Molenbeek werd er een huiszoeking uitgevoerd.

Dat laat het federaal parket weten. De huiszoekingen passen in een onderzoek naar mensen die naar Syrië willen trekken om te gaan vechten. Volgens het parket is er geen link met de raid in Verviers of de aanslagen in Parijs.

Naast Molenbeek viel de politie ook binnen in huizen in Maasmechelen, Maaseik, Kinrooi, Houthalen-Helchteren, Antwerpen en Genk. Het parket wil de organisatie blootleggen die zich bezighoudt met het rekruteren van Syrië-strijders.

De vier mensen die opgepakt werden, zijn intussen verschenen voor de onderzoeksrechter. Die heeft beslist hen onder aanhoudingsmandaat te plaatsen. Ze zijn in verdenking gesteld voor de deelname aan de activiteiten van een terroristische groep, meldt het federaal parket. De vier zouden mensen geronseld hebben om te gaan strijden aan de zijde van Islamitische Staat in Syrië en zouden teruggekeerde strijders opgevangen hebben.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni