Milieuminister Céline Fremault (CDH) laat 4 nieuwe grote speelpleinen inrichten in het gewest, onder meer aan de hippodroom van Bosvoorde en in het park van Laken. Er komt ook een app die u naar het dichtstbijzijnde speelplein brengt.

De Brusselse bevolking groeit. Meer kinderen betekent ook een behoefte aan meer speelzones in een gewest dat vandaag niet echt uitblinkt door zijn speelpleinnetwerk.

Minister Fremault wil daar verandering in brengen. Ze liet de administratie van Leefmilieu Brussel de noden in kaart brengen.

Uit de analyse blijkt onder meer dat Brussel een tekort heeft aan speelzones voor kinderen van 0-3 jaar, maar ook aan familiezones en speelpleinen waar meisjes tussen 12 en 16 terecht kunnen. Ook voor mensen in een rolstoel is er te weinig aanbod.

De studie vormt nu de basis voor de uitwerking van een speelpleinnetwerk.

Hippodroom
In de praktijk wil Fremault alvast omvangrijke speelpleinen van gewestelijk belang uitbouwen op vier plekken: de hippodroom van Bosvoorde, Pede in Anderlecht, het park van Laken en aan het Becodok nabij Sainctelette. Dat laatste project was al een beslissing van de vorige Brusselse regering en komt op de plek waar eerst een openluchtzwembad had moeten komen.

De realisatie van de verschillende zones is voor deze legislatuur, uiterlijk tegen 2019 dus.

Het speelplein van de Kruidtuin zal bovendien gerenoveerd worden tegen 2017.

App
Om de verschillende speelpleinen in het gewest makkelijker te vinden, komt er ook een speelpleinkaart en een bijhorende app. Een blik op de smartphone zal u dan vertellen waar de dichtstbijzijnde speeloplossing voor kindlief zich bevindt.


Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni