© Le Méridien

Nieuwe eigenaars voor hotel Méridien

© brusselnieuws.be
14/07/2014

Het Brusselse Méridienhotel, dat sinds 7 juni gesloten is, heeft nieuwe eigenaars. Na het faillissement van de vorige uitbater Starman heeft de Zwitserse familiale eigenaar de aandelen verkocht aan een groep Russische investeerders. Midden augustus zou het hotel opnieuw de deuren openen.

De Russen behouden het vertrouwen in de ploeg rond de vroegere hotelmanager, Egbert Buursink. Ondertussen zijn er onderhandelingen met een internationale groep over een franchiseformule. Als de franchisedeal doorgaat, is de kans groot dat het hotel binnenkort onder een van de namen van internationale ketens als Hilton of Marriott opereert. Ook zal in de nabije toekomst een deel van het vroegere personeel opnieuw worden aangeworven.

Tegen de tweede helft van augustus zou het hotel opnieuw de deuren openen.

Na het overlijden van de Zwitserse eigenaar van de groep Swiss Hotel Leasing Company (SHLC) twee jaar geleden, was de verdeeldheid onder zijn erfgenamen groot. Na een rechtszaak tegen de uitbater van het gebouw tegenover het Centraal Station over achterstallige huurgelden werd die uitbater, Starman, failliet verklaard.

De erfgenamen verkochten de aandelen op 30 juni aan de groep HDI Zurich Property SA, een nieuw bedrijf volgens Luxemburgs recht, opgericht met kapitaal uit Rusland. "De nieuwe eigenaar stelt zich zeer correct op", zegt hotelmanager Egbert Buursink. "De hotelwereld is voor hen een nieuwe ervaring. Ze willen de identiteit van het hotel behouden, maar hopen voor de reserveringen een overeenkomst af te sluiten met een grote internationale groep."

De uitbater van Hotel Le Meridien bij onze collega's van tv brussel

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving, Economie

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni