Nieuwe brandweerposten in Vijfhoek en Vorst

© brusselnieuws.be
01/10/2015

Staatssecretaris voor Brandbestrijding Cécile Jodogne (FDF) wil het aantal brandweerkazernes in het Brussels Gewest optrekken van zeven naar negen. Er komen nieuwe brandweerposten in de Vijfhoek en in Vorst.

De eerste nieuwe brandweerpost moet in maart volgend jaar open gaan in de Bankstraat, vlakbij de Pachecolaan. De brandweer krijgt er een nieuwe stek in een stukje van het vroegere Rijksadministratief Centrum. Het gaat om een garage die vroeger al dienst deed voor de brandweer, maar die in onbruik was geraakt. Door ze opnieuw te benutten, kan de brandweer zijn bereik in de Vijfhoek, Sint-Joost en delen van Schaarbeek vergroten.

Daarnaast kondigt Jodogne een nieuwe voorpost aan in de buurt van het Alberplein in Vorst. Dat schrijft La Dernière Heure en wordt bevestigd door haar woordvoerder aan onze redactie. Tegen het einde van het jaar zou de aankoop van het terrein rond moeten zijn. De nieuwe brandweerpost moet voor snellere interventies zorgen in Vorst, Sint-Gillis en delen van Elsene en Ukkel.

Naast de hoofdkazerne in de Helihavenlaan beschikt de Brusselse brandweer momenteel over zes andere sites. Het gaat om een kazerne in Anderlecht en voorposten aan het UZ in Jette, de UCL in St-Lambrechts-Woluwe, op de ULB-campus vlakbij Delta, Ukkel en bij het Paul Brienziekenhuis in Schaarbeek. Die laatste uitvalsbasis vervangt sinds twee jaar de opgedoekte voorposten Diamant en Evere.

Bovenop de twee nieuwe voorposten wil Jodogne ook de bestaande infrastructuur renoveren. Behalve de nieuwe voorpost in Schaarbeek zijn alle gebouwen immers al minstens twee decennia oud.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni