Na de huiszoekingen en arrestaties die donderdagavond plaatsvonden in Brussel, Jette en Schaarbeek, heeft er vrijdagochtend in Vorst nog een huiszoeking plaatsgevonden waarbij één persoon is opgepakt. Dat meldt de RTBF en wordt bevestigd door het federaal parket.

Donderdagavond waren bij huiszoekingen en politieacties in Brussel, Schaarbeek en Jette al zes personen opgepakt. Drie van die mensen werden voor het gebouw van het federaal parket uit hun wagen gesleurd en opgepakt. Het is nog niet duidelijk wat ze daar deden. Het federaal parket geeft in de loop van de dag meer uitleg in en persbericht. "Daarin zal de nuttige en correcte informatie staan", klinkt het.

Twee anderen werden dan weer in de boeien geslagen bij een huiszoeking in Jette en één bij een huiszoeking in Brussel. Ook in Schaarbeek vond minstens één huiszoeking plaats, maar daarbij werd niemand gearresteerd. De huiszoekingen werden uitgevoerd met de steun van de DSU, de speciale eenheden van de federale politie. In Schaarbeek kreeg de politie ook de steun van militairen.

Aanslagen Brussel 2016

Op de luchthaven van Zaventem ontploften op 22 maart 2016 twee bommen. Ook in metrostation Maalbeek was er een explosie. Op 12 september ging het proces, dat 9 maanden zal duren, van start in Brussel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Aanslagen Brussel 2016

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni