Nieuwe app: Vraag het eens aan een Brusselkenner

LQ
© brusselnieuws.be
14/01/2016

Wie nieuwe plekken wil leren kennen in Brussel, kan sinds kort ook de app Manyguide downloaden. Die verbindt toeristen of mensen die op zoek zijn naar een specifieke plek in Brussel met Brusselexperten. “Onze experts helpen je om de juiste plek te vinden. Zij weten bijvoorbeeld op welk terras de zon nu nog schijnt”, zegt bedenker Gunter Boutsen.

Op de app kan je per tekstbericht een vraag stellen, en je krijgt daarna een persoonlijk antwoord van één van de 350 Brusselexperts. Een expert word je niet zomaar, dat gebeurt op uitnodiging. “Experts worden aangeraden door iemand anders, waarna wij een screening organiseren. Pas dan kan je erkend worden als expert”, legt Dennis Corbesier uit.

Verschillende expertises
Aan Manyguide kan je allerlei vragen stellen. Zo kan het gaan over plekken die aangepast zijn voor personen met een beperkte mobiliteit. “Mensen vragen ook bijvoorbeeld waar ze hun wagen kunnen laten herstellen, of waar ze een bepaald type schroevendraaier kunnen vinden”, zegt Corbesier. Maar de meeste vragen gaan over eten, drinken en uitgaan.

Locals
Wat opvalt is dat het niet zozeer toeristen zijn die gebruik maken van de app, wel locals. Brusselaars die een beroep doen op andere Brusselaars om wegwijs te raken in Brussel dus. “Ik ken het gevoel. Ik woon zelf al lang in Brussel, maar er zijn delen van Brussel, zoals Jette bijvoorbeeld, die ik niet ken. En om die lacunes op te vullen is de app er”, zegt Dennis Corbesier.

“Wie onderweg is, wil liever geen reviews bekijken, maar wil snel geholpen worden. Als je een vraag stelt aan de app, wordt die doorgestuurd naar de expert ter zake die op dat moment beschikbaar is.”

Manyguide is naast Brussel ook gelanceerd in Amsterdam, en is voorlopig enkel beschikbaar op iPhone.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni