GC Den Dam

Het gemeenschapscentrum Den Dam opent zaterdag feestelijk de deuren van het nieuwe gebouw in het hartje van Oudergem, op enkele stappen van het gemeentehuis.

Het is een compacte maar efficiënte nieuwbouw geworden met veel hout, polyvalente ruimtes, een goed geïsoleerd concertzaaltje in de benedenverdieping, een lokaal dienstencentrum en een opmerkelijk kunstwerk van Denicolai & Provoost.

Den Dam moest zich de afgelopen twee jaar behelpen met voorlopige lokalen hier en daar. “Nu kunnen we eindelijk doen wat ons hart belieft,” zo klonk het bij Vlaamse schepen Dirk Hoornaert (Samen) en voorzitter Anne Van Asbroeck (SP.A). De Vlaamse Gemeenschapscommissie zorgde voor de centen (2,5 miljoen euro).

Collegelid Pascal Smet (SP.A) bracht de interessante vastgoed-deal in herinnering die al dateert van 2007, en waarbij de VGC het enorme, maar onefficiënte oude pand verruilde voor een compacte nieuwbouw van 1.200 vierkante meter enkele tientallen meters verderop en een privépromotor appartementen mocht bouwen op het voormalige Den Dam-terrein.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Oudergem, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni