Nieuw steunmechanisme voor Brussels Airlines

© Belga
03/10/2015

Minister van Mobiliteit Jacqueline Galant (MR) heeft voor Brussels Airlines een nieuw steunmechanisme uitgewerkt, dat de toets van Europa zou moeten doorstaan. Dat schrijven De Tijd en L'Echo zaterdag.

Het nieuwe mechanisme zal in de komende dagen aan Europa voorgelegd worden. Als het daar groen licht krijgt, zullen 5 of 6 luchtvaartmaatschappijen de enveloppe van 19 miljoen euro verdelen die voorzien is voor de luchtvaartsector.

Het komt erop neer dat er niet meer met aantallen passagiers wordt gewerkt, maar dat alle luchtvaartmaatschappijen die vluchten met connecties op Brussels Airlines aanbieden, in aanmerking komen voor de steun.

Dat zou niet-discriminerend zijn. In concreto zouden vijf of zes luchtvaartmaatschappijen, waaronder Brussels Airlines, zo van steun kunnen genieten.

Voor Brussels Airlines zou de steun nog maar 6 tot 7 miljoen euro per jaar bedragen. "Het is duidelijk dat Brussels Airlines minder zal krijgen dan eerst gebudgetteerd", bevestigt een expert, "maar het is beter dan niets."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Politiek, Economie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni