logo Brussel Stad oud nieuw

'Nieuw stadslogo geprojecteerd op grasmat stadion Parking C'

CD
© Brussel Deze Week
12/08/2015

Voor de miljoenen die de Stad Brussel jaarlijks zal betalen voor het nieuwe stadion op Parking C, krijgt de Stad niet alleen verschillende zitjes in de nieuwe arena. Ook zal het veelbesproken nieuwe stadslogo ook geprojecteerd worden op de grasmat. Dat zegt oppositieraadslid Johan Van den Driessche (N-VA).

Het is het Vlaams-nationalistische satirische blad ‘t Pallieterke dat het gerucht gelanceerd heeft, en het nieuws wordt bevestigd door Brussels N-VA-oppositieraadslid Johan Van den Driessche, die het stadiondossier goed kent: het nieuwe Sint-Michielslogo van Brussel (de ‘platte Vleermuis’; red.), compleet met de Franstalige afkorting ‘Bxl’, moet tijdens belangrijke wedstrijden in het nieuwe voetbalstadion zeer zichtbaar geprojecteerd worden op de grasmat. Brussels schepen van Sport Alain Courtois (MR) heeft dat ook al eens met zoveel woorden gezegd tijdens een commissievergadering.

En dat is niet het enige. De Stad Brussel eigent zich ook het recht toe om duizend zitplaatsen kosteloos te vullen met mensen, nog eens duizend voor een vierde van de prijs te verkopen en een tweehonderdtal VIP-stoelen te reserveren voor talloze Brusselse notabelen,” zegt Van den Driessche. Het oppositieraadslid denkt dat de Stad zo vooral het eigen kiespubliek aan zich wil binden. De cijfers staan in de overeenkomst tussen Stad en Ghelamco.

Ondertussen is nog steeds niet bekend hoeveel het nieuwe voetbalstadion de belastingbetaler zal kosten. Van den Driessche wijst er ook nog op dat voetbalclub Anderlecht ook nog geen overeenkomst zou hebben met Ghelamco om in het stadion te spelen.

Eurostadion

Het grootste voetbalstadion van het land, de grootste ondergrondse parking van Europa: superlatieven genoeg in de plannen voor een nationaal voetbalstadion op de site van Parking C. Maar wordt het stadion ooit gebouwd? Je leest er alles over in ons dossier.     

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Politiek, Eurostadion

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni