Nieuw sociaal restaurant en 18 woningen voor Laken

© Belga
30/09/2015

In Laken is woensdag in aanwezigheid van burgemeester van Brussel Yvan Mayeur (PS) een nieuwbouw ingehuldigd dat het Resto du Coeur "De Andere Tafel" huisvest, evenals 18 studio's en appartementen met laag energieverbruik. Het gebouw van 5,4 miljoen euro werd hoofdzakelijk gefinancierd door het OCMW van Brussel, het gewest en de stad Brussel.

Met de nieuwbouw op de hoek van de Stefania- en Prinses Clementinastraat in Laken, wil het OCMW een antwoord bieden aan diverse problemen. Sinds 1995 konden kansarmen voor een goedkope maaltijd aan de overkant terecht in het sociaal restaurant "De Andere Tafel". Maar de laatste jaren was dat gebouw in slechte staat en konden maar 86 mensen plaatsnemen in het restaurant dat 160 maaltijden serveerde.

De nieuwe ruimte biedt een gezellige plek, waar de buurtbewoners mekaar kunnen ontmoeten en sociale banden smeden", zegt OCMW-voorzitter Pascale Peraïta. "Bovendien zijn de keukens ultramodern ingericht zodat de door het OCMW aangeworven werknemers een opleiding kunnen genieten die op alle punten conform is aan de eisen van de cateringsector."

De achttien studio's en appartementen met twee tot vier woningen maken deel uit van het "Plan 1000 woningen", het antwoord van de stad en het OCMW op de woningcrisis in Brussel. De huurprijzen liggen minimum 10 procent onder de marktprijs. In oktober zou de stad de laatste woningen opleveren van dit plan, dat negen jaar geleden werd opgezet. Ondertussen ligt al een nieuw plan klaar voor 842 woningen tegen 2019.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Laken, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni