Nieuw skatepark heeft locaties in het vizier

Tim Schoonjans
© Brussel Deze Week
22/04/2015

Tien jaar, zo lang wachten Brusselaars nu al op een eigen skatepark. Maar er is licht aan het einde van de tunnel. Een gedreven groep werkt aan een project voor een nieuwe skatetempel.

“Eigenlijk hebben we onze Facebookpagina ‘10.000 likes for a international skatepark in Brussels’ te snel gelanceerd,” vertelt initiatiefnemer Pierre Gobbe (35). “Er werden meteen heel wat vragen gesteld en dat heeft het project wat afgeremd. We dragen het met een zestal mensen en hebben allemaal ook nog professionele activiteiten. We steken er zeer veel tijd in, maar er zijn natuurlijk limieten.”

Sinds het Anderlechtse Roller Park in 2005 zijn deuren sloot, zijn er in Brussel verschillende plannen gelanceerd voor een opvolger. In Sint-Lambrechts-Woluwe biedt het collectief Byrrh & Skate ondertussen een indoor skatepark aan, maar Gobbe ziet het groter. “Byrrh richt zich op skaters, terwijl wij eveneens een plek willen bieden aan zij die rijden met de BMX, step, inline skates, etc. We hebben al contacten gelegd met semiprofessionele en professionele atleten die een plek zoeken om te trainen.”

“We dachten aanvankelijk een bestaand gebouw te renoveren, maar de kans is nu groter dat we iets volledig nieuw bouwen. Gelukkig worden we bijgestaan door professoren urbanisme die ervaring hebben met dergelijke infrastructuurwerken. We hebben verschillende mogelijkheden qua locatie, maar daar kan ik nu nog niet over uitwijden. Indien het een nieuwe constructie wordt, zal het niet voor 2020 zijn.”

Crowdfunding
De initiatiefnemers nemen dit project serieus op en beloven dat het geen losse flodder wordt. Het lokt alvast heel wat steun van uiteenlopende mensen, ook op politiek vlak. De ambities reiken ver. “Alles moet kloppen. We gaan niet zomaar palen neerzetten als die de beoefenaars van de ene of andere sport storen. Alles moet weldoordacht zijn en aan de hoogste veiligheidsregels voldoen. We willen op termijn internationale competities kunnen verwelkomen.”

“Geïnteresseerden kunnen onze Facebookpagina bezoeken en de enquête invullen over hun specifieke noden. Zo krijgen wij een beter beeld en kunnen we de zaal op een zo goed mogelijke manier inrichten. Binnenkort zullen we ook een crowdunfing actie lanceren. We hebben al verschillende sponsors rond ons verzameld, maar alle hulp komt uiteraard goed van pas.”

Meer info op www.facebook.com/Projetmegaridingpole

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni